U bent hier:
Milieuboot Nieuwsbrief - september 2023

In deze nieuwsbrief lees je onder andere het verhaal van de Kempense kanalen, vind je meer info over de Vlaamse veengebieden die een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering en de vernieuwde website Leefkwaliteitvlaanderen. Veel leesplezier!

Natuurrapport 2023 biedt oplossingen om Green Deal te realiseren

In het Natuurrapport 2023 onderzoekt het INBO samen met beleidsmakers en experten hoe het Vlaamse beleid tegen 2030 de doelen uit de Europese Green Deal en de bijbehorende Biodiversiteitsstrategie kan halen. Welke barrières staan de beleidsuitvoering in de weg? En via welke oplossingspaden kunnen we die barrières overwinnen? We gaan in op vier grote uitdagingen waar Vlaanderen voor staat en besteden aandacht aan overkoepelende oplossingspaden.

Vlaams Veenbos slaat 3,5 keer meer koolstof op dan Amazonewoud

De Vlaamse veengebieden spelen een zeer belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering, ze zijn zowaar het regenwoud van België. In de Vallei van de Grote Beek, in Beringen, Ham en Leopoldsburg werd dit intensief onderzocht. Uit onderzoek blijkt dat er 162.000 ton koolstof opgeslagen ligt in de veenbodem én in de bossen. Onverwacht, maar driekwart hiervan zit in de veenbodem, het laatste kwart zit in de bomen zelf. Per hectare is hier maar liefst 3,5 keer zo veel koolstof opgeslagen als in het Amazonewoud!

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | juni 2023

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over de werken die de Provincie Oost-Vlaanderen uitvoert aan de Dorenbosbeek in Brakel en het Paddenbroek in Kluisbergen. Je vindt ook meer info over het Water-Land-Schap 2.0 in Merelbeke, Oosterzele en Melle. Reserveer alvast twee datums: 17 september voor het publieksmoment in Kruisem en 18 oktober voor de praktijkdag exotenbeheer.

Milieuboot Nieuwsbrief - mei 2023

In deze nieuwsbrief lees je onder andere het verhaal van het Zennekanaal, vind je meer info over onthardingsprojecten van de Vlaamse overheid en kom je te weten waar de milieuboot vaart in het najaar 2023 het voorjaar 2024. Veel leesplezier!

Droogte in Zuid-Europa drijft sommige vogels naar het noorden

Dit voorjaar konden er in Vlaanderen opmerkelijke aantallen steltkluten en zwarte ibissen opgetekend worden. Het is geen toeval dat het hier gaat om waterminnende soorten die hun bolwerken hebben in Zuid-Europa.

 < 1  2  3  4  5  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand