U bent hier:
Dag van de Natuur - 24 of 25 november 2018

Tijdens de Dag van de Natuur steekt iedereen de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Help mee op 24 of 25 november 2018 bij jou in de buurt.

Ik stem voor #natuurdichtbijmij

Vlaanderen raakt stilaan bedolven onder het beton. Jammer, want dat bedreigt onze prachtige dieren, planten en landschappen. Stem jij voor meer #natuurdichtbijmij, een actie van Natuurpunt, Velt en BOS+? Laat dan nu van je horen!

Wat doet verstedelijking met fauna en flora?

Verstedelijking neemt wereldwijd in een hoog tempo toe. Resultaat: een toenemende druk op de dieren die er leven. Maar de natuur blijft niet bij de pakken zitten, zo blijkt uit een onderzoek waarover Natuur.focus bericht.

Alle macro-invertebraten op één digitaal platform

Al meer dan 25 jaar verzamelt de VMM waarnemingen van zoetwaterdieren in Vlaamse waterlopen. Al die data kan je nu online raadplegen in een wereldwijde databank.

Lichte kwaliteitsverbetering waterlopen maar einddoel nog veraf

In 2017 verbeterde de kwaliteit van onze waterlopen lichtjes, vooral wat betreft opgeloste zuurstof en nutriënten. Er zijn bijkomende inspanningen nodig, willen we overal een goede ecologische toestand behalen.

Natuurherstel in Vlaanderen loont voor libellen

Zowel zeldzame als algemene libellensoorten zijn sterk toegenomen in verschillende regio’s in Vlaanderen. Omdat libellen indicatoren zijn van goede kwaliteit van water en natuur, is dat uitstekend nieuws.

 < 1  2  3  4  5  6  7  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand