U bent hier:
Vlaanderen riskeert Europese deadline voor waterlopen niet te halen

In Vlaanderen is bijna een half miljoen huizen nog altijd niet aangesloten op de riolering, waardoor hun vervuild afvalwater in beken en rivieren terechtkomt. Dat is een probleem, want tegen 2027 eist Europa dat alle beken en rivieren in Vlaanderen proper zijn.

De Waterstand - provincie Oost-Vlaanderen | oktober 2019!

Lees meer over de ruiming van de Kaandelbeek in Deinze, de renovatie van het pompgemaal op de Damsloot in Destelbergen, nieuwe routes voor vissen en wandelaars in Velzeke en de verdere ruimingswerken in de Zeverenbeek in Deinze.

Milieuboot Nieuwsbrief oktober 2019

Lees in deze nieuwsbrief meer over slimmer waterbeheer, de Sigmagebieden Kalkense meersen en de Polders van Kruibeke, het verhaal van de Kempense kanalen, het lot van trekvissen in het Albertkanaal,…

Ventilatie-assen doen natuurlijke airco tot in de stad waaien

Deze zomer kregen we te maken met 3 hittegolven in België en dat is vooral in steden goed te voelen. De temperatuur loopt er stevig op, en ’s nachts koelt het er veel minder af. Met behulp van goedgerichte ventilatie-assen en stadsrandbossen krijgen we koele lucht vanuit het buitengebied tot in het hart van de stad.

Natuurpunt pleit voor 'robuuste valleien' als antwoord op klimaatverandering

Natuurpunt Oost-Brabant ijvert in hun meest recente publicatie voor 'robuuste valleien' als antwoord op de klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis. Dat zijn valleien waar water wordt opgevangen en gebufferd. “Door onze valleien effectief opnieuw te laten functioneren als plaatsen waar we water opvangen, het bufferen en zijn gang laten gaan, spelen we in op een aantal noden en problemen zoals droogte en wateroverlast”, zegt provinciaal gedeputeerde voor onder meer Leefmilieu en Waterlopen Bart Nevens (N-VA). (Bron: 05/08/2019 | HLN)

14 juli - Big jump voor een propere Dender

De Aalsterse Klimaatkoepel (Dâk) en Natuurpunt Aalst organiseren voor de negende keer de Aalsterse 'Big Jump'. Om 14:00 u. kunnen kinderen samen met De Waterkant waterdiertjes gaan opvissen en onderzoeken. Daarna zal het grootste Denderwaterdier hen in de ban houden want zeemeermin Sieglinde komt zingen voor een propere Dender met groene oevers. We springen met haar om 15.00 u in het water vanaf het drijvend ponton 'Dwarsligger. Daarna is het smullen van de waterbesparende hapjes van Ethisch Vegetarisch Alternatief.

 < 1  2  3  4  5  6  >


organisaties
De dender/Waterkant in beelden - De Waterstand